2020. március 30., hétfő

Pengékkel táncoló rózsa

Halihó! Nagyon úgy néz ki, hogy ez a szépség lesz az első ajánlóm/értékelésem a blogon.  Bár még a történet nagyon az elején jár mindenképp érdemes követni és olvasni. Mégis honnan tudom ezt ennyire előre? Mondjuk úgy, hogy volt némi betekíntésem az elkövetkezendőkbe és higgyétek el nem fogjátok megbánni. Ígérem addig is semmi spoiler. Szóval essünk is neki.

Fülszöveg:


"Ha meg akarsz védeni másokat, akkor mindenkinél erősebbé kell válnod, különben te leszel az, akit védelmezni kell."

Rose megesküdött a bátyjának, hogy ő lesz a legerősebb harcos a családban, de mint befogadott fattynak elég nehéz bizonyítania. Zavaró tényező még a bátyja, Damon, aki annak ellenére is szereti a lányt, hogy semmilyen vérkötelék nem fűzi hozzá. A férfi től okos, túl jó vezető. Ellenségei hátbaszúrják, a férfi minen apró hibáját a húgára kenik, így Damon két tűz közé kerül: csillapítsa a klánok közti feszültséget vagy mentse meg a húgát, emellett még tisztázza kettejük becsületét?
A két fiatal szívét mérgezi a szerelem, mindkét alany az ellenség táboraiban foglal helyet, és mindkettő nehezen fordít hátat saját klánjának annak érdekében, hogy a két legnagyobb ellenségeiknek a nevét tisztára mossák. Megéri ez nekik a szerelem nevében? Vagy tartsanak ki a családjuk mellett? Pótolható érzés a szerelem vagy egyszer adódik az életben ekkora szenvedély, ami a két fiú szívében tombol?

Információk:


  • Cím: Pengékkel táncoló rózsa
  • Író: Lexa Smith
  • E/3
  • Blog: itt.
  • Wattpad: itt
  • Zsanra: romantikus
  • Fejezetek száma: 1
  • Nyitás: 2020.03.29.
  • Egyéb tudnivalók: fiúxfú és hetero párosítások, yakuza családok, viszály, háború, fordulatos

Kinek ajánlom?


  • Aki szereti a japán kultúrát. 
  • Aki szereti az lmbtq+ tartalmakat. (Cukifaktor overload ha ezek egy helyre kerülnek.)
  • Aki szereti az akció és ármánydús szerelmi történeteket.
  • Aki nem fél kötődni a karakterekhez. (Igen, fogsz.)
  • Bárki aki megunta a klisés románcok olvasását és többre vágyik.

Szereplők:



Rose: Egyetlen női főszereplő a történetben. Még kicsi volt, mikor Damon édesanyja örökbefogadta. Damon teljesen oda van a hugáért és bármit megtenne érte, hogy megvédhesse. Utóbbi két karakterrel ellentétben Damon apja  nem szívleli a leányzót és ennek hangot is ad. Maga a karakter eddig nagyon érdekes, erős és makacs. Ha valami nem tetszik neki akkor nem hagyja annyiban a dolgokat. Imádja a testvérét.
Damon: Ő az a karakter akire a többiek akkor is felnéznek ha éppen utálják. Tipikusan olyan ember akit nem tudsz figyelem nélkül hagyni ha belép a szobába. Karizmatikus, okos, igazi stratéga. Még ha nem is tetszik neki sokban hasonlít az apjára, igazi vezető típus.
Quentin: A srác akiről mindenki azt hitte, hogy annyira tökéletes, hogy az már nem emberi. Persze ez alap elvárás a Blade klán fiaitól. Azonban nem kellett sokáig félteni Quentint sem, vette a bátorságát és elkezdte követni a szívét. Az angyali kék szemek ne tévesszenek meg senkit, ha akarná lángba borítaná a világot.
Remmington: A hűséges katona. Megfontoltabb és jóval merevebb, mint a testvére, emellett remek harcos is. Minden klán álma. Bár először ő maga is táplálja a Ross klán ellen a több generációs gyűlöletet, nos a dolgok nem maradnak ennyiben ezt elárulhatom. Rose-al viharos kapcsolatot ápol. Mint a verekedő kiscicák.













Ajánlott zene:


Ez tiszta Damon. Ennél többet nem mondok.

Idézet:


"– Ne sírj, Rose – suttogta kishúga haját simogatva. – Ha meg akarsz majd védeni másokat, akkor mindenkinél erősebbé kell válnod, különben te leszel az, akit védelmezni kell. Ezt pedig nem akarod, igaz? – Rose felnézett a bátyjára. Égő, zöld szemei határozottságtól csillogtak. Magabiztosan bólintott, majd kibontakozott bátyja öleléséből és egy határozott mozdulattal letörölte a könnyeit.
– Esküszöm neked, hogy többé nem fogok sírni!
Damon elmosolyodott.
– Helyes. Az úrnők nem sírnak."


Értékelésem:


Fogalmazás: 4/5
Karakterek: 4/5
Téma: 5/5
Összesen: 4,3

Hamarosan érkezem egy újabb ajánlással. Addig is legyetek jók és maradjatok otthoni. Olvassatok. 
Üdv. Majra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Molyok